INFORMACJA O PRZETWARZANIU TWOICH DANYCH OSOBOWYCH

NA NASZYM PROFILU NA INSTAGRAMIE

Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje o Twoich danych osobowych przetwarzanych w związku z korzystaniem z naszego profilu na portalu Instagram: https://www.instagram.com/sloiczek_i_spolka/ (dalej odpowiednio „Profil” i „Instagram”). Kto jest administratorem danych osobowych: Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym w jakim sposób będą wykorzystywane Twoje dane osobowe jestem ja, czyli Karolina Dylik, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Karolina Dylik z siedzibą w Aleksandrowie Łódzkim (95-070) przy ul. Piotrkowskiej 125. Dane identyfikacyjne: NIP: 7272623687, REGON: 384785696. Jeżeli chcesz wiedzieć więcej o przetwarzaniu Twoich danych osobowych:

  • napisz na adres mailowy: sklep@sloiczekispolka.pl
  • zadzwoń na numer: +48 533 688 636

Wszystkie dane osobowe, które zbieramy na naszym Profilu przetwarzamy jako administrator zgodnie z RODO. Pamiętaj jednak że administratorem Twoich danych jest także Facebook Ireland Ltd (dalej „Operator Instagrama”), ponieważ łączy Cię z nim umowa o korzystanie z Instagrama. Po co nam Twoje dane: Przetwarzamy Twoje dane w celu:

  • udzielania odpowiedzi na prywatne wiadomości, które do nas skierujesz poprzez odpowiednią funkcjonalność Instagrama,
  • prowadzenia z Tobą dyskusji w ramach komentarzy pod poszczególnymi treściami;
  • udostępniania Ci naszych treści jako osobie obserwującej nasz Profil,
  • marketingowym polegającym na informowaniu o naszych produktach i usługach oraz o nas samych za pomocą treści, które umieszczamy na naszym Profilu,
  • statystycznym polegającym na prezentowaniu nam przez Operatora Instagrama danych o wyświetlaniu naszych treści, ich zasięgach, liczbie interakcji, danych demograficznych naszych obserwujących; dane prezentowane nam przez Operatora Instagrama są danymi statystycznymi, jednak są tworzone na podstawie obserwacji w zakresie Twoich zachowań na naszym Profilu.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych: Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest nasz prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO). Naszym prawnie uzasadnionym interesem jest udzielanie odpowiedzi na Twoje wiadomości i komentarze, dostarczanie Ci treści, informowanie o naszych usługach i o nas samych za ich pomocą oraz analiza danych statystycznych związanych z Profilem. Komu przekazujemy Twoje dane: Twoje dane przekazujemy podmiotom z grupy kapitałowej Operatora Instagrama. Dodawane przez Ciebie treści na naszym Profilu będą dostępne również dla innych użytkowników Instagrama oraz będą publikowane z wykorzystaniem Twojego imienia i nazwiska lub zdjęcia. Twoje dane udostępniamy poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego ze względu na powiązanie Operatora Instagrama z innymi podmiotami obsługującymi użytkowników Instagrama, w tym Facebook Inc. Dane będą przekazywane do Stanów Zjednoczonych Ameryki w oparciu o Decyzję Wykonawczą Komisji Europejskiej z dnia 12 lipca 2016 r. wprowadzającej Tarczę Prywatności (tzw. Privacy Shield). Przekazanie danych do podmiotów certyfikowanych w ramach tej decyzji jest równoznaczne z ich zobowiązaniem do właściwego zabezpieczenia Twoich danych osobowych. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane: Twoje dane będziemy przetwarzać przez czas:

  • potrzebny na rozwiązanie przedstawionej przez Ciebie sprawy lub udzielenia odpowiedzi na Twoje pytanie, które zostały zgłoszone za pośrednictwem Instagrama. W zależności od rodzaju rozwiązywanej sprawy, możemy przetwarzać Twoje dane przez dalszy czas niezbędny do wykazania, że ją rozwiązaliśmy, czyli przez czas przedawnienia roszczeń z niej wynikających;
  • obserwowania przez Ciebie Profilu – w każdej chwili możesz usunąć swoje komentarze pod naszymi treściami, przestać nas obserwować lub zrezygnować z posiadania konta na Instagramie.

Jakie masz prawa związane z przetwarzaniem Twoich danych? Masz prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, żądania ich usunięcia, żądania ograniczenia ich przetwarzania oraz wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych osobowych. Jeżeli chcesz skorzystać ze swoich praw wobec Operatora Instagrama, więcej informacji znajdziesz pod adresem: https://help.instagram.com/519522125107875 Czy po przekazaniu danych możesz sprzeciwić się ich przetwarzaniu? Tak. Możesz to zrobić w dwóch sytuacjach, gdy przetwarzamy Twoje dane:

  • na potrzeby marketingu bezpośredniego; takiego sprzeciwu nie musisz uzasadniać;
  • na podstawie innych naszych prawnie uzasadnionych interesów; taki sprzeciw wymaga uzasadnienia Twoją szczególną sytuacją. Napisz, dlaczego nie powinniśmy przetwarzać Twoich danych.

Co możesz zrobić, jeżeli uważasz, że Twoje dane są przetwarzanie niezgodnie z prawem? Skontaktuj się z nami – udzielimy odpowiedzi na Twoje pytania lub odpowiemy na zgłoszone zastrzeżenia. Możesz również złożyć skargę do organu nadzorczego. W Polsce jest nim Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). Czy musisz podać nam swoje dane? Podanie danych jest dobrowolne, przy czym ze względu na stosowane przez Operatora Instagrama zasady będziemy widzieli Twoje imię, nazwisko oraz zdjęcie, jeżeli do nas napiszesz lub skomentujesz nasz post.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wysyłanie

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?